lauantaina, marraskuuta 12, 2005

Tanssimuistojen pyörteissä

Tiian kirjoitusta lukiessani tulvahti mieleeni kaksi hyvin erilaista, hieman aihetta sivuavaa muistoa. Nämä aion luonnollisestikin jakaa tässä teidän kanssanne.

Muisto 1

Elettiin talvea 1986-1987. Olin tuolloin kuudennella luokalla ja kävin nuorisotalon discoissa. Lähiössämme oli myös vanhustentalo. Jostain oli syntynyt idea pitää yhteisdisco varhaisnuorille ja ikäihmisille. Sinnehän mentiin suurella mielenkiinnolla katsomaan, miten mummoille ja papoille maistuu nykynuorison meno. Maistuihan se!

Siellä saman discopallon alla tanssittiin - Madonna, A-ha, Wham!, mitä niitä nyt sitten siihen aikaan olikaan. Kaikilla vaikutti olevan ihan yhtä hauskaa. Välillä pistettiin tietysti tasapuolisuuden nimissä valssiksi. Muistan varmasti lopun ikääni, kun lattia täyttyi Kultaisen nuoruuden tahtiin valssaavista mummoista ja papoista. Kyllä siinä joitain oivalluksia ihmisyydestä ja elinkaaresta syntyi. Tajusi, että nekin kaikki ovat olleet joskus nuoria ja mekin puolestamme vanhenemme.

Kuinkahan vastaava kokeilu toimisi nykyään?

Muisto 2

Tämä skenaario sijoittuu jonnekin kymmenen vuoden päähän, kun olin parikymppinen. Meitä oli siihen aikaan usein aika iso porukka rullalautailevia nuoria miehiä, minä ja ystävättäreni, välillä muitakin tyttöjä.

En enää muista, miten ajauduimme sille kaupungin laidalle ja siihen lähiökuppilaan - mahdollisesti edullisten tuoppien vuoksi? Joka tapauksessa kuppilassa oli karaokeilta, tupa täynnä väkeä viidenkympin molemmin puolin ja meidän porukka. Hämärä mielikuva on, että pojat intoutuivat illan mittaan laulamaankin, mutta ennen kaikkea humpattiin!

Mitään humppaa kukaan meistä oikeasti osannut tanssia, mutta eipä haitannut. Siinä meni pienellä tanssilattialla kaikki kappaleet, mitä ihmiset sitten ikinä lauloivatkaan. Pojat taisivat tanssittaa kantaväestön naisiakin, mutta me ystävättären kanssa tanssittiin vain meidän poikien kanssa. Kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut ja eksoottinen ilta!

2 puheenvuorot:

Anonymous Anonyymi sanoo...

Huh, en yhtään osaa kuvitella tuollaista yhteisdiscoa nykyisin. Kovimmat jätkät ja tsiksit ei edes tulis paikalle, kun eihän ny vanhuksien kaa voi bilettää :) Eikä ainakaan voi myöntää, että olis hauskaa. Tällaset nössykkänuoret niinku mie vois ehkä käydä vilkasemassa meiningin, ja jopa viihtyäkin.

12/11/05 17:08  
Anonymous Anonyymi sanoo...

Niin se maailma muuttuu! :D

Toisaalta jossain mulla kyllä kytee joku usko, että se voisi jollain hullulla tavalla onnistua tämänkin päivän maailmassa. Aika kovia sitä silloinkin muka oltiin. :D

Mulla ei taida olla ihan käsitystä tämän ajan 12-vuotiaista.

12/11/05 17:17  

Lähetä kommentti

<< Home